Scener fra manuskriptet som af en eller anden grund er udeladt og dermed aldrig er blevet ‘filmatiseret’.

FRAKLIP NR. 1:

Da Mads Andersen-Skjern i starten af serien besøger Damernes Magasin som handelsrejsende, er konsulinde Holm i forretningen for at prøve en mørkegrøn tweed-dragt.

A 70

Arnesen forsvinder bag prøverummets gardiner.

ARNESEN: Må det være mig tilladt at trænge ind konsulinde – nej, hvor smukt, hvor elegant – sagde jeg det ikke frk. Jørgensen –

A 71

Gardinet er nu trukket til side. Vi ser en direktrice med knappenåle på knæ for konsulinden. Frk. Jørgensen hiver jakken på plads. Konsulinden skues i al sin magt og vælde. Arnesen ud mod butikken.

ARNESEN: – De er også mit vidne. Hr, Schwann, at jeg tænkte på konsulinden, da jeg tog den dragt hjem – hvis De vil se den på afstand, i det store spejl herude –

Fejer ud i butikken med konsulinden i kølvandet. Hun er stor, brystsvær og helt igennem uheldig i det grønne betræk, der er jægeragtigt. Arnesen gør armbevægelser i retning af de steder, hvor den er helt gal.

ARNESEN: – Hvis vi bare ta’r lidt ud her – og måske, frk. Jørgensen?, kan vi få en kile ind her – det taler vi med direktricen om –

Schwann kommer springende –

SCHWANN: – Og så denne jægerhat til – med forlov –

Schwann anbringer hatten på konsulindens hoved.

A 72

Mads kigger på optrinet, får øje på Arnold, der smågriner. Konsulinden drejer sig.

ARNESEN: Arnold – et nakkespejl –

A 73
Arnold, der er ved at ekspedere en mere jævn dame, smider, hvad han har i hænderne og kommer dansende med spejlet. Konsulinden gramser ud efter spejlet.

ARNESEN: Nej, Arnold kan holde spejlet – Sådan –

A 74
Den forladte kunde kigger –

A 75
Arnesen vrider Arnolds arm. Optrinnet er nået til grotesmens højdepunkt. Så vender alle sig, da Mads højt og tydeligt siger:

MADS: Farvel!