Forfatter: Lise Nørgaard.
Spilletid: 63 minutter

Jernbanerestaurantens nye værtinde, der nu er gift med tjener Boldt, har bestemt sig for at ombygge stedet til dansant og omdøbe det til Rosenhaven.

I byggerodet på Jernbanerestauranten mødes Ulrik Varnæs og Ellen Skjern Lamborg. Ulrik fortæller Ellen, at han skal giftes, med Maja, da de venter sig. Ellen bliver vred og siger, at de så ikke længere kan ses.

Da rygterne begynder at svirre om Ulrik Varnæs’ forestående bryllup dukker fru murermester Jessen, Misse Møhge og konsulinde Holm uanmeldt op til te hos familien Varnæs, for at høre nærmere. De tør ikke rigtigt spørge, da de ikke er helt sikre på om det er rigtigt. Så det er først da den bramfri Musse Skjold Hansen dukker op, at rygtet om bryllup og graviditet bliver endeligt bekræftet. Misse Møhge beklager sig over at byens mænd gør tilnærmelser til hende, fordi hun efter eget udsagn “drager dem”.

Ulrik Varnæs mødes med sin onkel Jørgen Varnæs, Iben Skjold Hansen og hendes veninde Jenny til en polterabend på Postgaarden. Iben, som lige er blevet skilt fra Kristen Skjern, viser stolt sine papirer frem for den vordende ægtemand. Pludselig dukker Mogens Lamborg op, som på trods af advarslerne fra sin svigerfar slutter sig til selskabet.

Agnes Jensen har udvidet forretningen. Hun har købt en duplikator og ansat en dame til at skrive og duplikere forretningstingskrivelser og festsange.

Murermester Jessen, der ikke har fået ordentlig afklaring omkring Jørgen Varnæs’ rolle i forbindelse med salget af Havgaarden, har fundet en anden kandidat til en ledige bestyrelsespost i Korsbæk Bank. Han foreslår, til Hans Christian Varnæs’ store fortrydelse, byens socialdemokratiske borgmester Sejersen. Jørgen går endnu en gang til Mads Skjern, som forsat ikke er interesseret i at hjælpe. Mads bliver meget overrasket, da han får at vide, at det er borgmesteren der er på tale til at overtage pladsen i stedet for Jørgen. Mads tager direkte over til sin bror Kristen Skjern for at få ham til at tilbyde borgmesteren en plads i Omegnsbankens bestyrelse. Mads er nemlig bange for, at borgmesteren vil kunne flytte arbejderkunder og kommende bankforretninger med kommunen til den konkurrerende bank. Kristen afviser og fortæller i øvrigt, at han ikke længere kan acceptere den måde, Mads behandler Jørgen Varnæs på. Mads sætter dog sin vilje igennem og sørger for at Sejrsen kommer i Omegnsbankens bestyrelsen. Jørgen kommer alligevel ikke ind i Korsbæk Banks bestyrelse, da murermester Jessen overtale Viggo Skjold Hansen til at blive.

Ulrik Varnæs’ gravide kone Maja flytter ind hos familien Varnæs. Hun har svært ved at få tiden til at gå, da hun stort set ikke må lave andet end at strikke og gå tur med hunden. Hun går hen og besøger Agnes Jensen på systuen. De falder hurtigt i snak og bliver gode venner.

Da Jørgen Varnæs en aften sidder og drikker sig fuld på Postgaarden får han øje på murermester Jessens, som sidder og spiser et par borde fra ham. Han sætter sig hen til deres bord for at genere dem og spørge dem ud om deres egne tvivlsomme motiver i sagen om Havgården. Pludselig dukker Jørgens tidligere elskerinde Gitte Graa op på Postgaarden.

Maja nedkommer med en søn, til stor glæde for Hans Christian Varnæs, der dermed har sikret 5 generation i banken. Murermester Jessen møder op i banken for at snakke med Hans Christian om Jørgen Varnæs og hans pinlige optræden på Postgaarden. På sygehuset kommer Ulrik Varnæs for at se sin søn. Maja vil ikke flytte tilbage til København. Hun vil have, at de sammen finder et hus i Korsbæk, ellers vil hun flytte hjem til sine forældre i Vordingborg.

Jørgen Varnæs opsøger Mads Skjern for at fortælle ham, at problemerne omkring murermester Jessen, Havgaarden og bestyrelsesposten ikke eksisterer længere, da han nu har helt andre planer. Han vil være finansiel rådgiver og købe sig ind i en virksomhed i Lousanne i Schweiz. Jørgen spørger i den forbindelse Mads, om han vil investere 50.000 i projektet, hvilket han blankt afslår. Jørgen truer med at fortælle, hvad han ved om Havgaarden, men Mads lader sig ikke true. Jørgen tager herefter direkte over i Korsbæk Bank og fortæller sin bror, at de nu har mulighed for at få skovlen under Mads Skjern. Hans Christian Varnæs ønsker ikke at gå ind i sagen og råder Jørgen til at gå stille med dørene, så han ikke får sat den sidste rest af anstændighed over styr, som han har tilbage.

Da Maja og sønnen Christian er kommet hjem fra sygehuset, kommer Elisabeth Friis på besøg. Hun fortæller, at hun er flyttet ind hos Kristen Skjern, og at de har giftet sig. Hun tilbyder derfor Maja og Ulrik, at de kan overtage hendes lejlighed.

Det knager i forholdet mellem Agnes og Lauritz Jensen. Agnes er træt af at skulle varte Lauritz og hans partikammerater op, der kommer på besøg i tide og utide. De kommer op og skændes, og det ender med, at Lauritz tager hen på Rosenhavn for at spise. Han havner til dansant sammen med Iben Skjold Hansen og hendes venner. Mogens Lamborg fortæller, at han vil immigrere sammen med sin far. Jørgen Varnæs er desperat efter et benzinrationeringsmærke, da han vil til København for at sige farvel til Gitte Graa.

Kristen Skjern og Elisabeth Friis byder deres familier til middag i anledningen af deres bryllup. Der er kommet en forsonende stemning mellem familierne Varnæs og Skjern, som hygger sig i hinandens selskab.

Ellen Skjern, der nu er alene, vil flytte til København for at tage en uddannelse. Mads Skjern der nødig ser sin datter forlade Korsbæk, tilbyder hende at komme ind i forretningen, da det jo har lange udsigter med Daniel. Ellen takker nej, da hun hellere vil læse til tandlæge.

Hans Christian Varnæs bliver ringet op i banken. Det handler om Jørgen Varnæs, der er havnet i detentionen. Hans Christian og doktor Hansen henter Jørgen og sørger for, at han bliver indlagt på et sygehus.

Kristen Skjern, der er træt af sin brors metoder og gerne vil være uafhængig af ham, siger sit job i Omegnsbanken op. Han flytter sammen med Elisabeth Friis til København, hvor han har fået tilbudt et nyt job. Mads Skjern bliver vred og mister besindelsen.

Vist på tv:

26. december 1981
19. maj 1985
18. maj 1990
9. maj 1998
24. juni 1998
28. april 2007
23. februar 2013
24. februar 2013

Produktionsår: 1981