Forfatter: Lise Nørgaard
Spilletid: 62 minutter

Da det kniber med at få det varme vand til at slå til, må Laura og Helle Varnæs tage bad på den lokale badeanstalt. Familien Varnæs har, på grund af de fugtige tørv som de bruger til at fyre med, fået løbesod.

Misse Møhge opsøger Hans Christian og Jørgen Varnæs i banken, for at få ordnet de sidste økonomiske ting inden brylluppet. Misse beskylder på lærer Andersens vegne brødrene Varnæs for at trække tingene ud, da de ellers skal arve. De forklarer imidlertid, at lov og ret på det nærmeste er ophævet på grund af krigen, og at det derfor ikke har været muligt at få ophævet Misses særeje. Hans Christian beroliger Misse med, at tingene nok skal ordne sig og tilbyder at holde deres bryllup.

Mads Skjern er interesseret i at købe Havgården og den tilhørende jord, som han med tiden vil udstykke til villagrunde. Da han i den forbindelse ønsker at bruge nogle af de mange penge, som han ikke har opgivet til skattevæsnet under krigen, har han lavet en aftale med ejeren af gården om at betale en stor del af beløbet under bordet. For at sløre den lyssky handel får Mads Jørgen Varnæs til at købe gården og kort tid efter sælge den videre til ham. Jørgen køber Havgården for 60.000 kroner og sælger den videre til Mads Skjern for 70.000 kroner.

Frk. Jørgensen er flyttet ind hos Violet Vinter for at spare penge, men da hun skal passe huset, har hun ikke så meget tid til at passe sit arbejde hos Agnes Jensen.

Da Misse Møhge skal giftes, ser Violet Vinter en oplagt mulighed for at slippe af med hende som pianist på danseskolen. Men da lærer Andersen er interesseret i, at Misse fortsat skal tjene penge, overtaler han hende til at fortsætte.

En aften dukker der pludselig en mand i tysk uniform op i familien Skjerns hus. Kristen Skjern, som er aktiv i modstandsbevægelsen, skynder sig at flygte ud af bagdøren. Han tager over til Elisabeth Friis, for at henter nogle nye identitetspapirer. Det viser sig imidlertid “bare” at være en dansk nazist, som vil overdrage Ellen en pakke og budskabet om at hendes biologiske far Holger Jørgensen er faldet i krigen på Østfronten. Iben Skjern opsøger Elisabeth for at fortælle, at det var falsk alarm. Iben fortæller om sit ægteskab med Kristen og slutter af med at sige, at Elisabeth godt må få ham.

Lovløsheden hærger i den politiløse tid i krigens slutning. På Jernbanerestauranten er tjener Boldt blevet slået ned og fået frarøvet sine rationeringsmærker og penge.

Misse Møhge og lærer Andersen bliver gift på Misses forældres bryllupsdag, som også er årsdagen for ‘Slaget på Reden’.

Agnes Jensen tager ud til Kathrine Larsen, for at prøve at købe hendes hus ved branddammen i Korsbæk. Kathrine vil i første omgang ikke sælge, men da Agnes fortæller, at hun har væddet 200 kroner med Mads Skjern om hun kunne få lov at købe huset, ombestemmer Kathrine sig.

Da Mads Skjern en dag er i banken, lover han Ulla Jacobsen og hendes kæreste Poul Kristensen at hjælpe dem med at skaffe en fælles lejlighed i Korsbæk. De har nemlig planer om at forlove sig efter krigen.

Efter en af modstandsbevægelsens opsamlinger, bliver Poul Kristensen skudt og dræbt af tyskerne foran pensionatet, hvor han bor. Kristen Skjern og doktor Hansen går umiddelbart efter under jorden, og Elisabeth Friis flytter ind hos familien Varnæs.

Agnes Jensen har travlt med at indrette og udbygge sit nye hus, som skal rumme hendes blomstrende virksomhed og en ny stor lejlighed. Hun tager skødet med op til Mads Skjern, for at få afgjort deres væddemål. Mads er meget overrasket over at hans svigermor har solgt fast ejendom og imponeret over Agnes’ dygtighed.

Helle Varnæs kommer en dag hjem og fortæller at skole er lukket, da Hitler er død. Kort tid efter kommer Misse Møhge nedslået og fortæller, at hendes mand lærer Andersen er død. Misse er trods alt glad for, at hun nu er blevet enkefrue “ligesom lille mor”.

Vist på tv:

5. december 1981
28. april 1985
27. april 1990
18. april 1998
21. juni 1998
31. marts 2007
19. januar 2013
20. januar 2013

Produktionsår: 1981