Forfatter: Lise Nørgaard.
Spilletid: 84 minutter

Mads Skjern, der fortsat ekspanderer, river forretningen ned i Algade og opfører i stedet et varehus i 3 etager. Da familien Skjern så ikke længere kan bo oven på forretningen har Mads købt købmand Munks store villa ved fjorden.

Lærer Andersen, der efter hans kones død har indtaget sine måltider på Jernbanerestauranten, meddeler en dag at han ikke længere ønsker at være kunde hos den flabede tjener Boldt. Han er nemlig blevet “madkæreste” med frk. Mikkelsen – forstanderinden for byens privatskole.

Hans Christian og Maude Varnæs har været på ferie i Paris for at puste nyt liv i deres ægteskab efter Hans Christians affære med bankassistenten Ulla Jacobsen. Maude er livet op, og hun har budt nogle gamle venner og nye bekendtskaber fra Paris til fest. Agnes Jensen, der er gravid igen, er tilkaldt for at hjælpe til i køkkenet.

En af de indbudte er Maudes lillebror Gustav Friis, som dagen forinden blev anholdt, da han under et politisk slagsmål på Blaagaards Plads slog en arbejder i hovedet med en cykelpumpe. Hans Christian Varnæs spørger under festen sin bror Jørgen Varnæs, om han vil hjælpe Gustav Friis, som har brug for en advokat. Jørgen indvilliger, men fortæller at det bliver hans sidste sag. Han har nemlig solgt sin advokatpraksis og skal til at arbejde som administrator for Graas Klædefabrikker.

Elisabeth Friis der er træt af sin tilværelse i Korsbæk overvejer at rejse til København for at arbejde som organist. Doktor Hansen prøver at tale hende fra det og opfordrer hende til at søge jobbet som hjælpeorganist i Vor Frue Kirke i Korsbæk. Elisabeth vil ikke søge jobbet, da hun ikke tror hun har en chance for at få jobbet, da Mads Skjern er formand for menighedsrådet.

Under morgenmaden hos familien Varnæs dukker Elisabeth Friis op og fortæller, at deres far er blevet indlagt på hospitalet. Han fik et slagtilfælde, da han læste om Gustav Friis i avisen.

Viggo Skjold Hansen fortæller under et besøg hos sin datter og svigersøn, at han vil sælge halvdelen af sine aktier i Korsbæk Bank til Hans Christian Varnæs, for til gengæld at købe en del af familien Varnæs’ baghave til opførsel af et garageanlæg. Han tilbyder Kristen Skjern og Mads Skjern at deltage i projektet. Mads er imidlertid ikke interesseret, da han hellere vil købe en stor aktiepost i Graas Klædefabrik. Da Omegnsbanken kun er i stand til at låne Mads lidt over halvdelen, foreslår Kristen ham, at han spørger sin svigermor Katrine Larsen om hjælp. Med Ingeborg som mellemmand forærer Katrine familien de 40.000 kroner, de mangler for at kunne købe aktierne.

En aften fortæller Maude Varnæs sin mand, at de skal have en efternøgler. Hans Christian Varnæs gør Maude ked af det, da han i første omgang ikke tror på det. Det bliver imidlertid hurtigt godt igen, og planerne om at sælge det nederste af baghaven fra til Viggo Skjold Hansen, kan heller ikke slå Maude ud.

Da Kristen Skjern en aften kommer hjem til et rodet og tomt hus, bestemmer hans sig for at spise på Postgaarden. Han stødet tilfældigt ind i doktor Hansen, som har inviteret Elisabeth Friis på middag. Det ender med at de alle sammen spiser middag sammen. Kristen er glad for at se Elisabeth, men glæden varer kort, da Elisabeth fortæller, at hun vil forlade Korsbæk og beskyder Kristen for at være styret af sin bror i forbindelse med ægteskabet med Iben Skjold Hansen.

Mads Skjern, der nu er blevet storaktionær og medlem af bestyrelsen i Graas Klædefabrikker, indkalder Jørgen Varnæs til et møde. Mads ønsker at lave om på Jørgens ansættelsesforhold, en aftale hvor Jørgen frit kunne komme og gå. Han beordrer derfor Jørgen til at være til rådighed på hans kontor på fabrikken hver dag fra klokken 8.00 til 17.00 – til den samme løn.

Lauritz Jensen har fortsat travlt med sit politiske arbejde. Han deltog i det politiske slagsmål på Blaagaards Plads i København. Agnes Jensen, der er højgravid, tager ofte ud og arbejder for folk, så hun kan tjene lidt ekstra penge til husholdningen.

Regitze Varnæs kommer en dag hjem med en hundehvalp, som hun har fået af konsul Holm. Hans Christian Varnæs lovede hende, før de tog til Paris, at hun måtte få en hund, men på grund af den forestående fødsel, må Regitze aflevere hunden tilbage. Regitze bliver meget vred på sin mor, som hun i en lang periode nægter at tale med.

Da organisten i Vor Frue Kirke er for syg til at spille ved julekoncerten, sørger doktor Hansen for, at Elisabeth Friis får tilbudet. Hun får efterfølgende roser for sin optræden, så doktor Hansen udnytter chancen til at skrive hende en ansøgning til hjælpeorganistembedet, så hun kan blive i byen.

Frk. Mikkelsen opsøger Mads Skjern i kraft af hans hverv som formand for menighedsrådet. Hun anbefaler lærer Andersen til jobbet som hjælpeorganist. Ingeborg Skjern overtaler imidlertid sin mand til at ansætte Elisabeth Friis, som dermed beslutter sig for at blive i byen

Agnes og Lauritz Jensen får en dreng, som får navnet Knud. Kort tid efter får Maude og Hans Christian Varnæs efternøleren Helle.

Vist på tv:

6. december 1980
10. marts 1985
9. marts 1990
28. februar 1998
14. juni 1998
13. januar 2007
24. november 2012
25. november 2012

Produktionsår: 1980