Forfatter: Jens Louis Petersen.
Spilletid: 73 minutter

Agnes Jensen nedkommer med en dreng. Hendes mand Lauritz Jensen fejrer familieforøgelsen ved at give en omgang til vennerne ved stambordet på Jernbanerestauranten. Oluf Larsen byder Lauritz og Herbert Schmidt på aftensmad hjemme hos Katrine. Efter middagen foreslår grisehandleren sin kone, at Herbert, der stadigvæk bor hos Agnes og Lauritz, kan flytte ind hos dem i Ingeborgs gamle værelse. Katrine, der synes godt om Herbert bifalder forslaget, og dagen efter flytter Herbert ind.

Godtfred Lund har igen problemer med økonomien. Han beder Kristen Skjern om endnu et lån i Omegnsbanken, men får afslag. Efter den gamle borgmesters begravelse, støder Godtfred Lund på Viggo Skjold Hansen på Postgaarden. Viggo Skjold Hansen tilbyder Godtfred Lund, at han kan vende tilbage til Korsbæk Bank, hvis han vil være behjælpelig med at finde det forsvundne notat, som vil kunne tvinge Mads Skjern væk fra ejerskabet af den nyligt opførte konfektionsfabrik. Skjold Hansen foreslår Godtfred Lund, at de kan lade som om, at det var den afdøde borgmester, som lod notatet forsvinde. Efter samtalen med Skjold Hansen opsøger Godtfred Lund Mads Skjern og forsøger at presse ham til at låne ham de 20.000 kroner, Kristen Skjern afslår ham. Mads har imidlertid en klemme på Godtfred Lund, da han mener at kunne bevise, at byrådssekretæren flere gange har lånt af kommunekassen. Godtfred Lund er i knibe og i klemme mellem Mads Skjern og Viggo Skjold Hansen.

Hos familien Varnæs spiller Maude, Hans Christian, Elisabeth Friis, doktor Hansen og oberst Hachel det nye spil Matador. Pludselig ringer Ulla Jacobsen for at lave en aftale med Hans Christian. De mødes uden for byen, hvor Ulla fortæller, at hun er blevet gravid og ønsker at få en abort. Hans Christian skaffer gennem hans bror Jørgen en adresse på en abortlæge, som kan hjælpe Ulla.

Oberst Hachel opsøger doktor Hansen på sygehuset, og beklager sig over smerter af forskellig karakter. Doktor Hansen mener, at han bare trænger til at blive muntret op. Han inviterer derfor oberst Hachel til en teaterforestilling på Postgaarden med det omrejsende teaterselskab Kagls Teater.

Mads Skjern har problemer, da folk i byen er begyndt at sladre om, at det er ham der har betalt Godtfred Lund for at lade notatet om byggegrunden forsvinde. Viggo Skjold Hansen arbejder på at vælte Mads, og han foreslår Hans Christian Varnæs, at Korsbæk Bank skal sanere Godtfred Lunds økonomi for dermed at få ham til at hjælpe med at fremskaffe det forsvundne notat. Hans Christian bryder sig ikke om forslaget.

Vicki ankommer til Korsbæk med Kagls Teater. Hun er blevet skuespiller og skal spille hovedrollerne i to teaterstykker på Postgaarden. Mens Vicki handler ind i Skjerns Magasin, kaster hendes hund Daisy op i butikken. Hun mødes senere med doktor Hansen, der fortæller at hendes far, som hun ikke har set længe, kommer til forestillingen.

Under teaterforestillingen forlader oberst Hachel salen, da han føler sig “snigløbet”. Vickis hund har fået det dårligere, så efter forestillingen beder hun om hjælp blandt publikum. Oluf Larsen træder hjælpende til og tager Vicki og Daisy med hjem. Han kurerer hunden, som er blevet syg, da den har spist en sminkestang. Hos Katrine og Oluf Larsen falder Vicki i snak med Herbert Schmidt. De får hurtigt sympati for hinanden. Herbert forærer Vicki hans bog, hvori han har skrevet et digt til hende.

Dagen efter kommer oberst Hachel sammen med doktor Hansen for at hente Vicki, der har besluttet sig for at flytte hjem til sin far på kasernen.

Familien Skjern besøger Katrine og Oluf Larsen. Mads Skjern har købt en hest til Ellen, fordi hun er den bedste i klassen. Katrine har til alles overraskelse købt en hest til Daniel, fordi han er “en god og kærlig dreng”.

Fru Lund opsøger Kristen Skjern i hans hjem, da hendes mand er blevet væk. Kristen ringer til politiet og får at vide, at Godtfred Lund har stjålet 88.000 kroner fra kommunekassen og er stukket af med sin elskerinde – indehaveren af chokoladeforretningen Bella.

Vist på tv:

15. december 1979
24. februar 1985
23. februar 1990
14. februar 1998
11. juni 1998
9. december 2006
10. november 2012
11. november 2012

Produktionsår: 1979

Manuskript episode 11