Forfatter: Lise Nørgaard.
Spilletid: 65 minutter.

Under et kvindemøde på Postgaarden, lægger Elisabeth Friis sig ud med borgerskabet ved at støtte lægen dr. Leunbach, som argumenterer for retten til svangerskabsafbrydelse. Elisabeth Friis mister på baggrund af sine udtalelser en del af sine klaverelever.

Den tyske digter og flygtning Herbert Schmidt, som i en periode boede hos Agnes og Lauritz Jensen, har midlertidigt fået lov at leje styrmandens lejlighed lige ved siden af. Desværre kommer styrmanden pludselig hjem og Herbert er tvunget til at flytte tilbage til Agnes og Lauritz, som venter deres første barn.

Hans Christian Varnæs og Ulla Jacobsen ser stadigvæk hinanden i smug, men forholdet er meget besværligt, da snakken går i Korsbæk. Ulla bryder forholdet til Hans Christian og siger sit job op i Korsbæk Bank. Hun får gennem hendes fætter Arnold Vinter snart ansættelse i Omegnsbanken.

Kristen Skjern besøger for første gang Elisabeth Friis efter deres skænderi om borgmesterens portrætmaleri. Kristen ønsker at de skal begynde at se hinanden igen. Doktor Hansen dukker op, og den musikalske trio er igen etableret.

Mads Skjerns konfektionsfabrik er i fuld gang, og han har fået lagt låg på sagen om arealet ved at true konsul Holm og Viggo Skjold Hansen med injurier.

Skjold Hansens datter Iben, kommer pludselig hjem fra Tyskland. Hun har forladt sin forlovede Heinrich, som hun ellers skulle giftes med. Iben falder tilfældigt i snak med Kristen Skjern på Skovpavillonen. De spiser middag sammen og vinder hurtigt sympati for hinanden.

Jørgen Varnæs har igen økonomiske problemer. Han vil sælge sin grund på Fedet til sin bror, men da Hans Christian Varnæs ikke har pengene, sælger Jørgen grunden til Viggo Skjold Hansen.

Iben Skjold Hansen opsøger med forskellige påskud Kristen Skjern. Til sidst lykkes det hende at få ham med ud og spise. Under middagen fortæller Iben om sine oplevelser med jødeforfølgelserne i Hitlers Tyskland.

Flygtningen Herbert Schmidt skal hver uge vise politiet 100 kroner og dermed bevise, at han ikke er subsistensløs. Da Herbert ikke har så mange penge, låner dem af Oluf Larsen, der altid har mange penge på sig. Da Herbert en dag får 75 kroner i forskud på en bog, han har skrevet, bruger han pengene på at købe en barnevogn til Agnes Jensen, som snart skal føde.

Adjunkt Karlsen, der giver Daniel Skjern ekstra undervisning i matematik, opsøger en dag Ingeborg Skjern for at fortælle, at han mener, at Mads Skjern presser Daniel for hårdt. Han fortæller samtidig, at Daniel er stukket af fra undervisningen. Ingeborg er enig, men Mads, der er indstillet på, at Daniel skal have sin realeksamen, vil sende Daniel på kostskole. Ingeborg modsætter sin og truer med at forlade Mads. Da Daniel om aftenen endnu ikke er kommet hjem, breder frygten sig for, hvad der kan være sket med ham. Pludselig ringer Katrine Larsen, og fortæller, at hendes mand har fundet Daniel sovende i stalden.

Under et frokostselskab hos familien Varnæs, dukker Maude Varnæs’ og Elisabeth Friis’ lillebror Gustav Friis op. Han er medlem af Konservativ Ungdom og har deltaget i en demonstration i Korsbæk. Demonstrationen endte med et voldsomt slagsmål med medlemmer af DSU i Anlæget. Elisabeth, der har meget lidt til overs for sin bror, forlader selskabet og går i stedet ud og spiser med Kristen Skjern.

Vist på tv:

8. december 1979
17. februar 1985
16. februar 1990
7. februar 1998
10. juni 1998
2. december 2006
3. november 2012
4. november 2012

Produktionsår: 1979

Manuskript 10. episode