Forfatter: Lise Nørgaard.
Spilletid: 56 minutter.

Mads Andersen-Skjern er langt med planerne om at åbne en ny bank med sin bror Kristen Andersen-Skjern som direktør. Højesteretssagfører Øster og grisehandler Oluf Larsen er mødt op i baglokalet for at tegne aktier i banken. Grisehandleren tegner kun en aktie for 500 kroner, men han sætter sin lid til, at hans formuende kone Katrine Larsen vil investere yderligere i svigersønnens bank. Det viser sig sidenhen, at Katrine har brugt hovedparten af formuen på at opkøbe jord.

I Damerne Magasin er der ophørsudsalg. Da Violet Vinter besøger forretningen for at købe en kjole til årets afdansningsbal, bryder ekspedienten frk. Jørgensen sammen og fortæller om hendes ulykkelige og umulige forelskelse i Albert Arnesen. Frk. Jørgensen fortæller, at hun rejser til Haslev for at arbejde for sin søster, der er indehaver af en handskebutik.

Pludselig kommer Kristen Andersen-Skjern og nogle arbejdsmænd ind i Damernes Magasin for at foretage nogle opmålinger af forretningen. Kristen forklarer den ophidsende hr. Schwann, at Mads Andersen-Skjern har forhandlet med Vicki om at købe ejendommen. Hr. Schwann tror ikke sine egne øre og skynder sig op for at snakke med Vicki. Han finder hende i færd med at kysse sin kæreste og økonomiske rådgiver Aage Holmdal. De forklarer hr. Schwann, at de er nødt til at sælge til Mads Andersen-Skjern, hvis de ønsker at komme gældfri ud af afviklingen af Damernes Magasin. Vicki bliver efterfølgende ked af det, da hun får dårlig samvittighed over, at hun ikke først havde talt med hr. Schwann, der har arbejdet næsten 45 år i forretningen.

Oberst Hachel tropper op i lejligheden med to soldater, for at hjælpe Vicki med at flytte hjem til ham på kasernen. Vicki er imidlertid fast besluttet på at flytte til København, og det ender med et heftigt skænderi mellem far og datter. Skænderiet ender med at oberst Hachel forlader lejligheden i vrede.

Den ulykkelige hr. Schwann opsøger Hans Christian Varnæs for at få ham til sørge for, at Damernes Magasin ikke bliver opkøbt af Mads Andersen-Skjern. Hans Christian er ikke i stand til at hjælpe og foreslår hr. Schwann at han begynder at samarbejde med Mads Andersen-Skjern.

Ingeborg Andersen-Skjerns tidligere mand Holger Jørgensen dukker pludselig op i Korsbæk og opsøger sin datter Ellen i skolen. Senere opsøger han Ingeborg i butikken og fortæller hende, at han er flyttet til byen og har fået job på lageret i korn- og foderstofforretningen.

Ingeborg Andersen-Skjern, der håbede op at være sluppet af med Holger Jørgensen, opsøger sine forældre for at bede dem om hjælp. Oluf Larsen opsøger Holger og tilbyder ham 5.000 kroner for at forlade byen.

Da Mads Andersen-Skjern via Ellen og Daniel får nys om Holger Jørgensens ankomst til Korsbæk, tager han hen til korn- og foderstofforretningen og sørger for at Holger bliver fyret. I “afskedsgave” får Holger en enkeltrejse til Canada og en pæn sum penge.

Hr. Schwann opsøger Mads Andersen-Skjern for at søge job i den nye forretning. Mads afviser tilbuddet med at Damernes Magasin ikke vil genåbne, men at der i stedet vil åbne en bank i ejendommen.

Da planerne om den nye bank kommer bestyrelsen i Korsbæk Bank for øre, får Hans Christian Varnæs skylden, fordi han kunne have forhindret det ved at samarbejde med Mads Andersen-Skjern fra starten. Da Hans Christian også har problemer på hjemmefronten med den pylrede Maude Varnæs, begynder han at drikke.

Konsul Holm og en repræsentant fra den konservative hovedbestyrelse opsøger Hans Christian Varnæs for at snakke med ham om hans bror. De to herre udtrykker deres store bekymring over at Jørgen Varnæs, som er de konservatives folketingskandidat i Korsbækkredsen, har problemer med sit ægteskab på grund af elskerinden Gitte Graa.

Hans Christian Varnæs arrangerer et møde med Gitte Graa i Skovpavillonen for at overtale hende til at holde sig væk fra Jørgen Varnæs. Gitte Graa går med til at rejse væk fra Jørgen i noget tid. Hun får foræret en tur med luksuslineren Queen Mary finansieret af Hans Christian Varnæs.

Hr. Schwann begynder at gå med regninger for byens forretninger og flytter ind hos Violet Vinter, der har fået plads, efter at sønnen Arnold Vinter er flyttet hjemmefra. Arnold klarer sig godt i sit nye arbejde i Tøjhuset. Han er blevet kæreste med frisøreleven Agnete Hansen, der efter Violets mening ikke er fin nok til hendes søn.

Mads og Ingeborg Andersen-Skjern får sønnen Erik og ved den lejlighed bortkaster familien efternavnet Andersen for blot at kalde sig Skjern.

Vist på tv:

16. december 1978
20. januar 1985
19. januar 1990
10. januar 1998
5. juni 1998
28. oktober 2006
6. oktober 2012
7. oktober 2012

Produktionsår: 1978

Manuskript 6. episode