Forfatter: Paul Hammerich.
Spilletid: 60 minutter.

Da Elisabeth Friis vender hjem fra sin rejse til Østrig med doktor Hansen og oberst Hachel, fortæller hun familien Varnæs, at hun ikke længere vil bo hos dem. Hun vil flytte i en lejlighed for sig selv og begynde at undervise i klaverspil. Maude Varnæs, som vil have svært ved at undvære hendes søster, bliver meget ked af det og forsøger at overtale hende til at blive, men Elisabeth er fast besluttet på en ny og selvstændig tilværelse.

Mads Andersen-Skjern opkøber naboejendommen og udvider sin blomstrende forretning. Der er travlt i familieforetagendet, hvor Mads, Kristen og Ingeborg ofte arbejder til langt ud på aftenen. Der er også en familieforøgelse på vej – Ingeborg venter sig.

En aften hvor tjener Boldt følger sin kæreste Agnes hjem, får han lov at komme med hende ind på hendes kammer. De ender snart i sengen, og med deres elskovslyde vækker de Laura. Tjener Boldt får travlt med at komme afsted, men da han er på vej ud, hører han Maude og Hans Christian Varnæs, som netop er kommet hjem fra en middag hos oberst Hachel. Boldt gemmer sig i kosteskabet i køkkenet, hvorfra han overværer en samtale om Albert Arnesens skrantende økonomi. Hans Christian fortæller, at Damernes Magasin står foran en konkurs, fordi Albert har brugt pengene fra salget fra sommerhuset samt hr. Schwanns arv, og at banken ikke tør låne ham mere.

Næste dag fortæller tjener Boldt på Jernbanerestauranten om Albert Arnesens forestående fallit. Grisehandler Oluf Larsen får travlt med at komme afsted og fortælle nyheden til sin svigersøn. Mads tager med glæde mod nyheden, men hans kone Ingeborg har svært ved at glæde sig over, “at det går andre skidt”.

Agnes, der nu håber på at blive forlovet med tjener Boldt, har arrangeret at de sammen skal hjem og fortælle nyheden til hendes mor – men Boldt udebliver. Agnes bliver meget ulykkelig, og det bliver ikke bedre, da hun får kvalme og tror, at hun er blevet gravid. Laura forværrer situationen ved at fortælle grusomme historier om gravide stuepigers skæbner. Agnes opsøger tjener Boldt og fortæller ham, at hun er gravid, og at han derfor bliver nød til at gifte sig med hende. Boldt afviser blankt, og Agnes forlader nedtrykt Jernbanerestauranten. På stationen møder hun Lauritz Jensen, som trøster hende og tager hende med til lægen. Inden går han lige forbi Jernbanerestauranten og giver tjener Boldt “en røvfuld”.

Pengekassen er tom i Damernes Magasin, og repræsentanterne er begyndt at kræve kontant afregning for de varer forretningen køber. Albert Arnesen er på grund af den skrantende økonomi blevet indkaldt til møde i Korsbæk Bank, hvor Hans Christian Varnæs beklageligt må fortælle sin ven Albert at bestyrelsen har sagt nej til at låne ham flere penge.

Da Albert Arnesen kommer slukøret hjem og vil tale med sin kone Vicki om hans økonomiske problemer, har nu ikke tid, da hun skal skynde sig til køreprøve. Da hun kort tid efter kommer tilbage for at vise sin mand kørekortet, finder hun ham død i privaten.

Albert Arnesens dødsårsag er genstand for mange rygter. Laura, som var til stede i Damernes Magasin, da Albert blev fundet død, mener, at han gassede sig, og Misse har hørt ude i byen, at han skød sig med en af oberst Hachels pistoler. Alle disse rygter affærdiges af doktor Hansen, som fortæller Ingeborg, at Albert døde af et hjertestop.

Hans Christian Varnæs, der er ude af sig selv og føler sig medskyldig i Albert Arnesens død, opsøger Elisabeth Friis. Mens de sidder og snakker, kommer Kristen Andersen-Skjern pludselig på besøg for at ønske Elisabeth tillykke med hendes nye lejlighed. Hans Christian, der ikke mener, at der er noget at fejre, går. På vej hjem møder han Mads Andersen-Skjern, som han indirekte beskylder for Albert Arnesens død.

Ingeborg Andersen-Skjern opsøger Vicki i Damernes Magasin for at kondolere og forærer hende en buket blomster. Vicki er i første omgang glad for henvendelsen, men da hun ud af vinduet ser Mads Andersen-Skjern og Oluf Larsen stå og snakke om en eventuel overtagelse af Damernes Magasin, bliver hun oprevet og beder Ingeborg om at gå. Oberst Hachel besøger sin datter og finder ud af, at Albert Arnesen også har brugt den arv på 40.000 kroner, som Vicki skulle have haft efter sin afdøde mor.

Agnes Jensen går til lægen og får at vide, at graviditetsprøven er negativ. Hun bliver glad og skynder sig hen til Lauritz Jensen for at invitere ham ud på en gåtur. Agnes og Lauritz bliver snart kærester.

Jørgen Varnæs’ kone Minna har fundet ud af at han igennem de sidste 3 år har haft elskerinden Gitte Graa. Minna opsøger Maude Varnæs for at fortælle, at hun vil skilles og gøre alt, hvad hun kan, for at ødelægge Jørgens politiske karriere.

Vist på tv:

9. december 1978
13. januar 1985
12. januar 1990
3. januar 1998
4. juni 1998
21. oktober 2006
29. september 2006
30. september 206

Produktionsår: 1978

Manuskript 5. episode