Forfatter: Lise Nørgaard og Jens Louis Petersen.
Spilletid: 41 minutter

Mads Andersen-Skjern, som skal bruge penge til at etablere sin manufakturhandel for, opsøger bankdirektøren Hans Christian Varnæs i Korsbæk Bank for at bede om et lån. Selv om Mads har sit nye hus som garanti, nægter Hans Christian at låne ham penge.

Det er svært at låne penge i Korsbæk Bank, hvis ikke man hører til en af byens gamle eller fine familier. Det bliver ikke bedre af, at Mads vil åbne en forretning, som konkurrerer med Damernes Magasin, som ejes at Hans Christians personlige ven Albert Arnesen.

Mads Andersen-Skjern beslutter sig for at tage hjem til sin egen egn for at låne penge. Imens Mads er i Jylland bliver sønnen Daniel hos Oluf og Katrine Larsen på deres landsted uden for Korsbæk. Daniel og Ingeborgs datter Ellen bliver hurtigt gode venner.

Manufakturhandler Albert Arnesen har det svært med udsigten til en barsk konkurrent, og han har ligeledes problemer på hjemmefronten med sin unge kone Vicki, der flirter med volontøren Aage Holmdal fra Korsbæk Bank. Det hele bliver ikke bedre da grisehandlerens foxterrier Kvik “bespringer” Albert og Vickis pekingeser Daisy midt på Algade.

Mads flytter med hjælp fra Oluf Larsen ind i sin nye ejendom på Algade 14. Da stuepigerne Laura og Agnes fra familien Varnæs’ stuevindue ser, at grisehandlernes bil holder parkeret på den anden side af gaden, tror de, at der skal være grisehandel på adressen. Da det kommer husets sarte frue Maude Varnæs for øre, bliver hun dårlig og går – vanen tro – “op og lægger sig”.

Familien Varnæs’ to børn Ulrik og Regitze besøger i smug den folkelige Jernbanerestaurant sammen med stuepigen Agnes Jensen, som er kæreste med Jernbanerestaurantens tjener Boldt. Maudes sarte næse, sætter hende på sporet af børnenes og Agnes´ hemmeligheder, da hun synes, at Ulrik lugter af øl.

Mads Andersen-Skjern åbner sin butik Tøjhuset og annoncerer i de lokale aviser. Kunderne strømmer til, og Mads ansætter snart en lærling. Oluf Larsen dukker en dag op i Tøjhuset for at søge job på sin datters vegne. Ingeborg bliver ansat og flytter samtidig ind hos Mads.

Mads’ dreng Daniel tager også del i arbejdet. Han bringer varer ud til kunderne. En dag møder Daniel familien Varnæs´ dreng Ulrik. Han hjælper Daniel med at bringe pakker ud og får derved nogle “drikkepenge”. Hans Christian Varnæs konfiskerer pengene og afleverer dem tilbage til Mads Andersen-Skjern med en bemærkning om, at hans søn ikke behøver at gå ærinder for nogen.

Vist på tv:

18. november 1978
26. december 1984
25. december 1989
6. december 1997
1. juni 1998
30. september 2006
8. september 2012
9. september 2012

Produktionsår: 1978

Manuskript 2. episode