2008 kan vist godt betegnes som Susse Wolds år, da hun markerede sig med et sølvbryllup, en bogudgivelse og en rund fødselsdag.
Farvel til Bodil
Den 26. februar døde Bodil Udsen efter få dages indlæggelse i en alder af 83 år. Bodil Udsens skuespillerkarriere startede planmæssigt, da hun i 1944 blev optager på Det kongelige Teaters elevskole, men allerede et år efter blev hun smidt ud – formentlig pga. hendes iltre temperament og anspændte forhold til autoriteter.
Efter nogle år som brevcensor for den britiske armé i Tyskland (samme arbejde som Regitze i Matador får efter krigen) og sekretær i Danmark, meldte hun sig i 1949 til Studenterrevyen og fandt på den måde vej til de skrå brædder. Allerede året efter blev hun tilknyttet ABC-Teatret og startede dermed sin lange og glorværdige skuespillerkarriere. Blandt de største teaterpræstationer kan nævnes Winnie i Samuel Becketts monolog “Glade dage”, titelrollen i “Medea”, Martha i “Hvem er bange for Virginia Woolf”, titelrollen i “Gertrude Stein”. Bodil Udsen bevarede kontakt revyverdenen og optrådte blandt andet en række sæsoner i Helsingør-Revyen og Cirkusrevyen. Selvom Bodil Udsens primært var teater- og revyskuespiller, blev det også en til række større roller på film og tv. Blandt de største filmroller kan nævnes de tre ”Støv på hjerne”-film fra 1961-1963. I den mere ”seriøse” genre bør nævnes ”Slægten” fra 1978 og seks år senere “Min farmors hus” – sidstnævnte indbragte Bodil en Bodil for bedste kvindelige hovedrolle. I slutningen af sin karriere optrådte Bodil Udsen med oplæsninger af Karen Blixen og H.C. Andersen. I 1997 fik hun en plads opkaldt efter sig i Østermarie på Bornholm.
2 mill.

Midt i maj rundede Matador et salg to millioner solgte skiver, og cementerede dermed sin position som Danmarks suverænt mest sælgende dvd. Salget af Matador har siden udgivelsen i november 2001 været kraftigt stigende, og det tog cirka fire år at sælge den første million og kun to et halvt år at sælge den næste.
For at sætte det astronomiske salg i relief bør nævnes, at hvis man stabler alle kassetter med solgte dvd’er oven på hinanden, vil man kunne bygge et tårn på 30 kilometer – svarende til ti gange højden af pylonerne på Storebæltsbroen. Som endnu et kuriosum bør nævnes, at bedriften ville kunne indbringe Lise Nørgaard ikke mindre end 25 gange platin for Matador.
Sølvbryllup
21. maj kunne Matadorægteparret Bent Mejding og Susse Wold fejre sølvbryllup efter 25 års ægteskab. Efter at have været kærester i en årrække, blev parret gift den 21. maj 1983 på tropeøen Hawaii. Efter hjemkomsten valgte ægteparret at gifte sig officielt og på selve sølvbryllupsdagen blev ringen sluttet med et tredje bryllup på Hawaii. Udover at danne par privat, har Bent Mejding og Susse Wold også dannet par på scenen. Deres længste og mest kendt samspil er utvivlsom Noël Cowards ”Privatliv”, som de i perioden 1985-1986 opførte næste 800 gange. Susse Wold havde allerede i 1971 spillet den kvindelige hovedrolle i stykket, og efter sigende var hun stærkt medvirkende til at Jørgen Varnæs’ og Gitte Graas slagsmålscene i 8. episode, har en del lighedspunkter med en scene fra ”Privatliv”.
Stor dansker på lille frimærke

Den 27. august kom Matadorinstruktøren Erik Balling bogstaveligt talt på mærkerne, da han blev portrætteret på et frimærke i serien ”Store danskere”. De tre andre afdøde danske personligheder, der i den forbindelse gjorde Balling selskab var tegner og børnebogsforfatter Halfdan Rasmussen, skuespiller Bodil Kjer og bassist Niels-Henning Ørsted Pedersen. Med til historien hører, at det siden 1851, hvor det første danske frimærke udkom, kun er tilfaldet 55 civile dansker æren at udkommer i ”perforerede papirark til afrivning”.
30 år siden Mads indtog Korsbæk og danskernes stuer
Den 11. november rundede Matador endnu et skarpt hjørne. Dagen var nemlig dagen, hvor Mads Skjern for præcis 30 år siden ankom til Korsbæk med sin søn Daniel for første gang. Da Matador de sidste 10-15 år har fejret mange jubilæer og triumfer, valgt serien og dens nærmeste stort set at lade begivenheden forbigå i stilhed. Det bør dog nævnes, at dagen blev valgt til release af Matador Musical på dvd.
“Fremkaldt” udgivet
Om det er tale om et pudsigt sammentræf eller ej vides ikke, men tirsdag den 11. november valgte Politikens forlag at udgive Susse Wolds’ selvbiografi ”Fremkaldt”. Hovedpersonen har selv valgt at skrive bogen selvom hun i indledningen skriver ”Jeg er hverken journalist, forfatter eller og er ikke vant til at udtrykke mig skriftligt”. På trods af de manglende erfaringer med det skrevne ord, har Susse Wold fået rigtig gode anmeldelser for sit svendestykke på 375 sider. Udover at være en traditionel biografi, giver forfatteren selv en række bud på, hvad der har formet og ”fremkaldt” hende som menneske.
Susses år
Med en rund fødselsdag i slutningen af året, kan 2008 vist godt betegnes som ”Susse Wold”-år. Den 17. november 1938 fødte skuespillerinden Marguerite Viby en datter, som hun ønskede at døbe Susse, men da præsten nægtede at døbe barnet i det navn, kom der til at stå Lise på dåbsattesten. Susse Wold var i mange år fast besluttet på, at hun ikke skulle gå i sin mors fodspor, men pludselig stod hun som 19-årig til optagelsesprøve på Det kongelige Teaters elevskole, hvor hun til gengæld ikke slap gennem nåleøjet. I stedet uddannede hun sig på Privatteatrenes elevskole i perioden 1958-1960. Siden er der blevet til mange store roller på bl.a. Det Ny Teater, Det kongelige Teater, Folketeatret, Betty Nansen Teatret og Gladsaxe Teater. På det store lærred har Susse Wold blandt andet fejret triumfer som den smukke og syngende Josepha i “Sommer i Tyrol” fra 1964 og den beregnende og excentriske fru Junkersen i ”Den kroniske uskyld” fra 1985. På tv huskes Susse Wold nok bedst for sin rolle som den letlevende og farverige rigmandsdatter Gitte Graa i ”Matador”. Privat levede Susse Wold en række år papirløst sammen med skuespilleren Erik Mørk med hvem hun fik sønnen Christian i 1966. Fra starten af 70’erne har hun dannet par med Bent Mejding, som hun blev gift med i 1983. Blandt Susse Wolds øvrige metier bør nævnes hendes verdensturne med oplæsninger af H. C. Andersen-eventyr samt hendes engagement i AIDS-fondet, hvor hun siden 1986 har været præsident.
Musical på tv
Som en del af tv-underholdningen i juledagene, valgte DR1 den 27. december af vise Matadormusicalen. Musicalen som spillede for et rekordstort indendørs publikum i Operaen på Holmen i efteråret/vinteren 2007 og sommeren 2008, blev i den forbindelse filmet og udgivet på dvd den 11. november.