Hvilken hunderace er Max?

Kære brevkasse

I seriens sidste episoder stifter vi bekendtskab med en noget forhutlet og ikke helt raceren hund – nemlig Max. Hunden stammer fra de tyske soldater i Varnæs? baghave. Da tyskerne kapitulerer og forlader landet, vender hunden tilbage til Laura, som i først omgang tager sig af den. Max bliver lidt efter lidt overtaget af Maude og Hans Christian, som omdøber den til Pax, ifører skrædersyet ‘tøj’ og tillader at ligge i sofaen. Hvilken hunderacer er indblandet i gadekrydset?

Jim Nielsen

Hej Jim

Jeg kan desværre ikke give dig et 100% sikkert svar, men efter at have forhørt mig med ved flere hundekyndige personer, våger jeg hermed at gøre et forsøg.

Max er med ret stor sandsynlighed en uplejet udgave af en blanding mellem en Old English Sheepdog og en Riesenschnauzer – med klart flest gener fra den førstnævnte. Størrelsen, kropsbygningen og pelsen minder meget om en Old English Sheepdog, hvorimod farven og den højt ansatte hale (som indtil kuperingsforbudet i 1992 oftes kun bestod af 2-3 led) sandsynligvis stamme fra Rieserschanuzeren.

Blandt nogle af de andre hunderacer, som med rette kunne findes i Max bør nævnes Polsk Hyrdehund og den noget mindre Tietanske Terrier.

Håber du kan bruge svaret.

Med venlig hilsen

Janus Madsen, Matadoronline