Året der gik (2001)

2001 var et epokegørende Matador-år, da serien blev digitaliseret og rustet fremtidens medielandskab.

Oprensning af Matador

Da aftalen om udgivelse af Matador på DVD var faldet på plads mellem Danmarks Radio og Sandrew Metronome startede et storslået Matador-år. Sandrew Metronome hyrede et digitalt filmlaboratorium, som i løbet af den første halvdel af året skulle optimere den over 20 år gamle serie. På billedsiden blev den originale 16 mm-version ultralydbehandlet og renset for støv og snavs, hvorefter den blev scannet og overført til et digitalt format. Det originale magnetbånd med lydsporet blev ligeledes overspillet til et digitalt medie, hvorefter støj og båndsus blev minimeret og svage sider af lydsporet blev forstærket. Med 200-300 billede- og lydreguleringer pr. episode fik Matador et ‘new look’.

Matador-maraton

Den 3. november blev der i Palladium i København, Palads i Århus og Biocity i Odense afholdt et eksklusivt Matador-marathon, hvor 700 biografgængere som de første fik mulighed for at se hele den digitaliserede version af Matador. Det over 30 timers lange arrangement i København bød udover selve serien på et besøg af Matadors mor Lise Nørgaard og skuespillerne Holger Juul Hansen og John Hahn-Petersen.

Foto: Sandrew Metronome
Foto: Sandrew Metronome

DVD-udgivelse og -lancering

Den 6. udkom så Matador på DVD. Serien kunne købes på 12 enkelt disks med 2 episoder på hver, i en boks indeholdende 4 disks med 8 episoder og til sidst en eksklusiv kollektions-boks med alle 24 episoder. Lanceringen blev markeret med et stort anlagt pressemøde på Arbejdermuseet i København. Udover Lise Nørgaard var flere af seriens mest fremtrædende skuespillere – heriblandt Helle Virkner, Holger Juul Hansen, Kirsten Olsens og Birthe Backhausen – mødt frem til arrangementet. Derudover var Per Pallesen trukket i tjener Boldts kostume for at servicere de fremmødte.

Matador på nettet

Samme dag gik Matador også online med en ny stor hjemmeside med baggrundsinformationer som resumeer, referater, personkarakteristikker, rollelister, litteraturlister m.m. Derudover bestod hjemmesiden af quizzer, en fanklub og en onlineavis, hvor brugerne jævnligt kunne læse nye og gamle historier med relation til tv-serien Matador.

gl-hjemmeside

Den 11. april 2004 – Matadoronline.dk