Historisk morgen: Matador som Danmarkshistorie

Vi kender alle sammen Lise Nørgaard som kvinden, der satte 1930’ernes Danmarkshistorie på tv-skærmen i 1978. Med serien Matador gav Nørgaard os seere et nyskabende og fængslende indblik i en historiefortælling, hvor hun skildrer forskellige familieliv og strukturer i provinsbyen Korsbæk. Vi følger både byen og familiernes udvikling fra 1929 – 1947, hvor det danske samfund er præget af 1930’ernes depression og senere et Danmark under besættelsestiden – en tid og udvikling som også skildres i karaktererne i den populære serie. Vi møder blandt andre Agnes der går fra at være stuepige til selvstændig succesrig forretningskvinde, over distræte bankdirektør Varnæs, der gør sin assistent Ulla gravid til Maudes storesøster Elisabeth Friis, der lever i et papirløst forhold til Kresten Skjern. Men hvorfor har serien en så stor gennemslagskraft? Og hvad er det for en Danmarkshistorie Lise Nørgaard og Erik Balling serverer for os?

Til denne Historiske Morgen kan du høre historiker Peter Yding Brunbech fortælle om Matador som historiefortælling og høre forfatter Jacob Wendt Jensen fortælle os om Lise Nørgaards arbejds- og privatliv.

Praktisk information:

Sted: Nationalmuseet, hovedindgang, Ny Vestegade 10.

Tidspunkt: d. 14 juni, kl. 08.30-09.30

Køb billet her