Ny bog: De første 100 år

Kilde: Gyldendal

Jacob Wendt Jensen er aktuel med den første biografi nogensinde om Lise Nørgaard.

Hun har tidligere selv skrevet sine erindringer i bøgerne “Kun en pige” og “De sendte en dame”, ligesom hun har bidraget til andres bøger. Men der fandtes indtil for kort tid siden ikke en decideret biografi om Lise Nørgaard.

Journalist og forfatter Jacob Wendt Jensen fik både ideen til biografien og et tilsagn fra Lise Nørgaard om, at hun gerne ville medvirke. “Lise Nørgaard – De første 100 år” er baseret på en lang række samtaler mellem hovedpersonen selv foruden interviews med op mod 60 venner, familiemedlemmer, tidligere kolleger, m.fl.

Derudover har Lise Nørgaard givet Jacob Wendt Jensen unik adgang til en stor samling åbenhjertige breve, som hun gennem mere end 50 år sendte til en veninde. Som den første udefrakommende fik han lov til at læse den 700-sider store brevkorrespondance. Materialet er i dag låst inde på Det Kongelige Bibliotek og frigøres først om 30 år. Dele af brevene gengives i biografien, der også afslører nogle af Lise Nørgaards sidste hemmeligheder om “Matador”.

Jacob Wendt Jensen sig om sit arbejde med bogen:

“Jeg har stræbt efter at fremkalde et grundigt og virkelighedsnært røntgenbillede af Lise Nørgaard. Biografien er på ingen måde et glansbillede. Det har krævet, at jeg virkelig gik til vaflerne. Også over for Lise selv. Det havde hun igen problemer med. Jeg måtte spørge om alt. Jeg mener selv, at det er blevet den ultimative fortælling om Lise Nørgaard som privatmenneske, forfatter og journalist. Og jeg tror, at folk, når de har læst biografien, vil være overrasket, fordi hendes person rummer mange flere nuancer, end man tidligere har hørt om. Lise er også blevet overrasket over en del af det, der kommer frem i biografien, men det fik hende ikke til at ønske, at noget blev fjernet. Hun står i den grad stadig ved sine handlinger og sine meninger”.

Kilde: Gyldendal