Malene Schwartz kåret som Matadors bedste

Malene Schwartz er af Matadoronlines brugere suverænt blevet kåret som den matadorskuespiller, som udfylder sin rolle bedst.

Rollen som den pylrede bankdirektørfrue Maude Varnæs er uden modstykke Malene Schwartz’ mest populære præstation i hendes over 40-årige skuespillerkarriere.

Matador-entusiaster har på Matadoronlines “Kvik-poll” kåret hendes præstation i Matador som dem bedste blandt 5 udvalgte dygtige kolleger. Med 53% af stemmerne kom hun ind på en suveræn førsteplads efterfulgt af Jørgen Buckhøj (21%), Buster Larsen (12%), Axel Strøbye (9%) og Karin Nellemose (5%).

Malene Schwartz blev født i København 10. august 1936. Som 21-årig blev hun uddannet på Privatteatrenes elevskole. Efter et par år på forskellige københavnske teater, blev hun i 1961 ansat Det kongelige Teater, hvor hun var 9 sæsoner. I 1980 startede hun en lang karriere som teaterleder/-chef. Efter 2 år på Bristolteatret blev hun 1982 direktør på Avenyteatret sammen med Lone Hertz. Efter 9 år på posten (de sidste 5 år alene) tog hun til provinsen for at blive teaterchef ved Aalborg Teater. Et job som hun besad indtil 2001.

På film slog hun sit navn igennem som på en lang række film lyst fra starten af 60?erne. Blandt de største bør nævnes hendes roller som Anne-Mette i “Landsbylægen” (1961), Betina i “Komtessen” (1961), “Drømmen om det hvide slot” (1962), Tina i “Duellen” (1962), titelrollen i “Frøken April” (1963), Corinna i “Frk. Nitouche” (1963).

I 70’erne var hun en flittig revyskuespiller i henholdsvis Cirkusrevyen (1970, 1972 og 1974) og Tivolirevyen (1973 og 1975).

Derudover har hun undervist ved Statens Teaterskole (1981-1983), været medlem af Teaterrådet (1992-1994) og Det kongelige Teaters bestyrelse (fra 1996).

Filmografi

Mors dag (1996) (TV) …. Margit

Tro, håb og kærlighed (1984) …. Kirstens mor

“Matador” (1978) TV-serier …. Maude Varnæs

Jeg elsker blåt (1968) …. Gerd

Min kones ferie (1967) …. Antikvitetshandlerske Tenna

Pigen og greven (1966) …. Irene Gyldenstjerne

Tre små piger (1966) …. Marie

Før TV-teatret kommer på skærmen (1965)

Pigen og millionæren (1965) …. Britta

Jag – en kvinna (1965) …. Siv

Halløj i himmelsengen (1965) …. Jeanette

Slottet (1964) …. Bente Falke

Bussen (1963) …. Else

Frøken Nitouche (1963) …. Corinna

Frøken April (1963) …. Frk. April Bergen

Drømmen om det hvide slot (1962) …. Susanne Strand

Venus fra Vestø (1962) …. frk. Nicola Egede-Schack

Rige enke, Den (1962) …. Grete Ellekjær

Prinsesse for en dag (1962) …. Mette Jansen

Duellen (1962) …. Tina

Landsbylægen (1961) …. Anne-Mette Krogh

Sorte Shara (1961) …. Chefens kone

Jetpiloter (1961) …. Lise Jessen

Min kone fra Paris (1961) …. Kirsten Dreyer

Komtessen (1961) …. Betina Mortensen

Sjove år, De (1959) …. Lene

Parasitterne (1958) (TV) …. Gudrun

Lille hotel, Det (1958) …. Marianne

Natlogi betalt (1957) …. Inga

Kloge mand, Den (1956)

Litet bo (1956) …. Christl

Hvorfor stjæler barnet? (1955)

Share