Matador – hjørnesten i kulturarvsprojekt

I starten af 2008 gik DR’s store kulturarvsprojekt Bonanza i luften. Projektet hovedformål er at digitalisere DR’s programarkiver og gør store del af tv-arkivet tilgængeligt på offentligheden på internettet. I 12 uger har danskerne haft mulighed for at stemme på hvilke programmer, der skulle digitaliseres først.

Ikke uventet blev Matador valgt sikkert ind i kategorien Drama. Det betød, at DR valgte at lægge alle 24 episoder af den folkekære serie på nettet. På http://www.dr.dk/bonanza/serie/drama/matador.htm kan alle danskere (og andet godtfolk) med en internetforbindelse kvit og frit se serien i sin fulde længde. Det betyder, at du når som helst og i ubegrænsede mængder kan opleve Mads Skjern, grisehandleren og Maude på din computerskærm.

Udover serien over alle serie, kan du på Bonanza også se eller gense uddrag af serier som ”Huset på Christianshavn” (1970), ”En by i provinsen” (1977), ”Rejseholdet” (1983), ”En gang strømer” (1987), ”Taxa” (1997) og andre ”klassiske” dramaserier.

Som omskrivning af en kendt saftevandsreklame, kunne man foranlediges til at synge ”Hvem kommer først, når Matador-tørsten er størst? … BONANZA”.