Nu er der solgt tre millioner dvd’er med ’Matador’

33 år efter at DR for første gang berettede om livet i Korsbæk, fortsætter danskerne med at stoppe grisehandleren, Maude, fru Fernando Møhge, hr. Schwann og alle de andre elskede figurer fra ’Matador’ i dvd-afspilleren.

I hvert fald har danskerne nu købt så flittigt ind, at der er solgt over tre millioner dvd’er med Lise Nørgaards populære tv-serie ’Matador’. Efter DR Multimedie og Sandrew Metronome Filmdistribution sidste år sendte den såkaldte ”folkeboks” på gaden med alle 24 afsnit, har ’Matador’ nu i 40 uger i træk ligget på den officielle liste over de 20 mest solgte tv-serie-dvd’er i Danmark. Og i flere uger har den også ligget nummer et.

”Det er ubestridt den mest sælgende danske tv-serie til dato, og der er intet, der tyder på, at danskerne er ved at have nået ”mætningspunktet” med serien. Jeg tror egentlig, at forklaringen kan kortes ned til, at serien er af høj kvalitet, har et fantastisk persongalleri og lidt har fået status af et nationalklenodie,” siger multimedieredaktør Christian Odd Wiberg fra DR Multimedie.

Faktisk er salget af ’Matador’ nærmest taget til de seneste år – blandt andet fordi der er kommet flere bokse med hele serien. Hvor det det tog næsten 27 år at sælge den første million ’Matador’-vhs-videoer og –dvd’er, har det taget godt fem år at sælge yderligere to millioner. Bare i fjerde kvartal af 2010 investerede 19.000 danskere i ’Matador’-boksen med 12 dvd’er i hver.

Også på DRs netsted med arkivguld, dr.dk/bonanza, er ’Matador’ populært. Her er det den absolut mest sete udsendelse af alle.

5. november 2011 – kilde: Sandrew Metronome